El primer coneixement que tenim del Drac de Terrassa, sempre segons l’Arxiu Municipal de la ciutat, és l’existència d’un drac de fusta que va sortir ininterrompudament des de l’any 1845 fins al 1906 en les processons de Corpus, en la Festa Major i en el Carnestoltes. També està datada la seva participació l’any 1876 per les Festes per la Pau i quan Terrassa va ser nomenada ciutat el 1877.

També sabem que per Festa Major de 1899 l’Ajuntament es va gastar 20 pessetes per comprar pirotècnia per al drac.

La nostra colla, com a promotora de les activitats festives dins del bestiari popular, mai ha deixat d'evolucionar. Per això, el 23 d'abril de 1998 va estrenar el Drac Infantil de Terrassa, amb la finalitat que tots els nens i nenes de la ciutat, també poguessin prendre part de les nostres tradicions, ja des de ben petits.
La petita bèstia actua juntament amb el Drac de Terrassa, als actes protocol·laris del divendres i a l'inici de la Festa Major. La Dansa de Drac Infantil, composta per en Pol Ducalde, ja s'ha incorporat definitivament als protocols de la festa.

Figura del Grup del Drac de Terrassa, creada el 1983 per la participació de la colla en el Carnaval d'aquell mateix any com a comparsa oficial, s'ha consolidat com a bèstia d'aigua per a refrescar els calorosos dies de primavera i estiu.
Des de la seva creació, ha format part de les activitats de la Festa Major, participant en la cercavila de dissabte tarda. Gaudeix de dansa pròpia des del seu XXVè aniversari celebrat l'any 2008.

Comparteix

Usuari

Per a membres del grup

Twitter